Bir Ümitle Beklemek Düştü...

Perşembe, Ağustos 22 4 Yorum
Yazın bu en güzel zamanlarında bize yazamamak düştü.
Kara bulutların ardında güneşin parıl parıl parladığını bilip, gözleri semaya dikip umutla beklemek bize düştü.
Burnumuzun direğini sızlatan haberleri duyup, ekranlara ellerimizi yüzümüze kapatarak bakmak bize düştü.
Çocuklarımızın okula başladığı şu günlerde, onların okulda geçirdiği ilk günlere sevinmek yerine, bebecik bedenleri ahiret yurduna uğurlanan nur çocukların ardından göz yaşıyla bakakalmak düştü.
Annelerin güven veren gülümsemeleriyle gençliğini yaşayan kızların telli duvaklı haberlerini almak yerine, o güzeller güzellerinin düğünlerinin ötelerde olacağı haberlerini almak bize düştü.
Babaların, o yıkılmaz direklerin, bükülmez bileklerin, sadece bir an sonrasında yerlere yığılıp kaldığını seyretmek bize düştü.
Yarını bırak, bir an sonrasını bilmeyip, şehit olma ihtimaline binaen, kim oldukları bilinsin diye kollarına isimlerini yazdıranlara vah vah demek bize düştü.

Müslüman olmayan arkadaşlarımıza, kendi dininden olmasa da masumları sebebi, amacı ne olursa olsun acımasızca katletmenin dinimizde yeri olmadığını anlatmaya çalışmak bize düştü. "Siz kendi dindaşlarınıza böyle muamele ediyorsanız müslümanlardan korkmakta haklı değil miyiz" diyenlere verilecek cevabı düşünmek bize düştü. Bir de o "Siz" ifadesinde gözlerini neyin bürüdüğünü tanımlayamadığım Allah'tan korkusu olmayanlarla birlikte anılmanın acısını çekmek bize düştü. ...
Anlayamamanın kıskacında, oturduğu yerden tabiri caizse kafayı yemek kimine düştü.
Gidenler dualarla uğurlandı, Burak'larla belki ulaştılar Gönüllerin Biricik Gülü'ne de eli kolu kendinden bağlı halimize ağlamak bize düştü.
Baharların esintilerini beklerken, hazanın hüznünde gözyaşlarıyla ıslanmak, sırılsıklam olmak bize düştü.
Gecelerin zifiri karanlığında bir aminle zerre kadar da olsa göğü aydınlatmaya ortak olmak bize düştü.
Mısır'ı gözbebeği yavrularla gezmeyi düşlerken, gözbebeklerinin bir bir düşürülüşüne anlamsızca bakmak bize düştü. Suriye kederle yoğrulurken, milyonlarca öteden hiç bi şey yapamadan bi başına hıçrıkıklarla el açmak bize düştü.
Allah'ın rahmetinden ümit kesmemek ne halde olursa olsun bize düşen.
İçimiz kan ağlarken, dünyanın koşuşturmacasında kendi hayatımızı yaşamaya itilmek bize düştü.
Kudreti Sonsuz'a kalbimizin en derinlerinden yalvarmak ve güneşin güzel ülkesinde yeniden güneşin doğmasını aminlerle beklemek bize düştü.
Peki size düşen? ...





4 Yorum:

  • a.c dedi ki...

    Açıklanır gibi değil kimseye...

  • Deli Anne dedi ki...

    Yandık, yandık! Ne zor zamana düştük.. demiş ya canım Peygamberim; bir zaman gelecek müminlerin kalbi tuzun sura eridiği gibi eriyecek.. sanırım o zor zamandayız:(

  • Demlikalem dedi ki...

    Ah ah! :(
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun...

Yorum Gönder

 

©Copyright 2011 Demlikalem | ...