Veciihi Geliyor

Salı, Eylül 20 0 Yorum
Anchorage'da hava ne durumda olursa olsun gökyüzünde kuşlardan ziyade gördüğüm şey, motorlu küçük uçaklar oldu. Epey bir yaygın olduğunu öğrendiğimiz küçük uçakları kullanmak için kısa sürede lisans alabiliyor sonra ailecek uçuşlar yapabiliyor veya turistleri uçurabiliyorsunuz Alaska semalarında.


Turlarda, adacıklara ulaşımda ziyadesiyle kullanılmakta bu ufaklıklar. Küçük oldukları için pilot sığmazsa siz kendiniz de kullanabiliyorsunuz bu uçakları :p diyecek kadar da değil tabi ama araba alır gibi bir tane alıp arabanızın yanıbaşına da parkedebiliyorsunuz. (Bakınız resimler...) Evinizin önünde park yerinizde bir uçağın olması pek garip karşılanmaz burada anladığım kadarıyla. Çekirdek aile boyu olan bu minik demir kuşlar, Anchorage semalarında eksik olmuyor velhasıl...



Bunları öğrenince merak edip uçuş lisansının verildiği ve mini uçakların kiralandığı park yerine gidip görelim dedik. Hakikaten de arabalarla yan yana park edilmiş uçaklar gördük. Acaba lisans alıverip bi tane alsak mı diye düşündüm bir ara sonra aklıma Vecihi geldi de vazgeçtim. Anchorage'ın Veciihisi olarak iz bırakmayalım buralarda durduk yere... Seyretmesi de güzel... Ama içimde kaldı beh! Bi de gözlük alırdım Veciihi model... Neyse... Sağlık olsun!


Resimlerde bunların büyük göründüğüne bakmayın, minicikler... 

0 Yorum:

Yorum Gönder

 

©Copyright 2011 Demlikalem | ...